Op de jaarlijkse vergadering waarop het bestuur het voorbije seizoen evalueert, is er besloten om het regmelent van de Sparrenhof biljartcompetitie aan te passen op 4 punten. Hieronder de wijzigingen op een rijtje. Het volledige up-to-date reglement kan je HIER vinden. 

 

1: Een speler wordt bij een 5e maal forfait door 'vergeten' enkel geschrapt uit het klassement. ( en niet meer uit de ledenlijst )

 

2: Letterwaarde D wordt geschrapt. De officiële letterwaarden vanaf het seizoen 2016-2016 zijn A, B, C en NA. ( de percentages die gelden voor de toekenning van de letterwaarde kan je vinden in het reglement  )


3: Een match kan naast vervroegd gespeeld, ook terug uitgesteld gespeeld worden met een maximum van drie speelavonden per seizoen. ( Hoe je dit moet doen kan je lezen in het reglement )
Jouw matchen van de uitgestelde speeldag moeten wel gespeeld zijn vóór aanvang van je volgende speelavond op de kalender.

 

4: Bij het opmaken van de ranking gelden enkel nog de volgende waardemeters in deze volgorde: Gewonnen matchen, matchen gelijk, Saldo ( gemaakte ballen - tegen gescoorde ballen )
Wanneer er na bovenstaande waardemeters een ex aequo is in de eindstand op plaats 1,2,3, voorlaatste plaats ( enkel A reeks ) of laatste plaats, beslist een testmatch gewonnen in 2 takken over de uiteindelijke plaats in de eindranking.

Met een mooie strijd tussen de broers Backx, hebben we vorig weekend het seizoen in de B reeks afgesloten.

Wat aan het begin van het seizoen voorspeld werd, is ook uitgekomen... de kampioen van de B reeks zou een Backx worden. Het was echter tot en met de laatste speeldag wachten om te weten welke van de twee het uiteindelijk zou worden. Met de beste papieren in de achterzak, heeft Danny de felbegeerde titel met twee handen gegrepen. Hij houdt na een lang seizoen, 1 puntje voorsprong op zijn broer Tony en kroont zich zo tot kampioen van de B reeks 2016. Proficiat!


Het volledige podium voor dit jaar:


Kampioen: Danny Backx

Vice-Kampioen: Tony Backx

3e plaats: Patrick Noël


De volledige eindranking is HIER te vinden.

In onze hoogste reeks van het Letterwaardekampioenschap, heeft Dirk Van Der Heyden voor het tweede jaar op rij het toernooi op zijn naam geschreven.

Na een avond met veel forfaits, wist hij de titel ten koste van Koen Van Wassenhove binnen te halen.

Uitslagen:

Kwartfinale

Kristof Bogaert vs Roger Van Wassenhove 5-4, 5-2

Halve Finale

Kristof Bogaert vs Dirk Van Der Heyden 1-5, 5-4, 4-5

Finale

Koen Van Wassenhove vs Dirk Van Der Heyden 4-5, 5-2, 3-5

Afgelopen zaterdag stond het kampioenschap van de B kaarten op het menu.

Na het succes van het D & C kampioenschap, viel de opkomst in de B kaarten jammerlijk tegen. Slechts 3 spelers van de 10 geselecteerden tekenden present om te strijden voor de titel.

Gelukkig voor het kampioenschap stonden er wel 3 kleppers klaar om de beker de lucht in te steken. In dus meteen de halve finale, wist David Noens zich ten koste van zijn buurman Jürgen De Pauw te plaatsen voor de finale tegen Dimitri Lievens. Een finale die overtuigend gewonnen werd door de vooraf getipte topfavoriet Dimitri Lievens.

Dimitri neemt zo de fakkel over van Patrick van Lierde als kampioen in de B kaarten en wordt op de eindejaarssouper gehuldigd. Proficiat!

Halve Finale

De Pauw Jurgen vs Noens David 4-5, 0-5

Finale

Noens David vs Lievens Dimitri 3-5, 1-5

Een dag na het kampioenschap voor de D kaarten, werd het kampioenschap voor de C kaarten afgewerkt. Een letterwaarde hoger, betekende ook meteen een veel serieuzer wedstrijdverloop. Met enkele klasbakken als een Willem Noël, Peter De Sutter en Robin De Sutter, werd het alvast een mooie biljartavond. 

Na een lange avond vol spannende matchen, wist uiteindelijk Davy Stalpaert zich rond 1uur tot allerbeste van de C kaarten te kronen. Als B reeks speler versloeg hij in de finale, A reeks speler Peter De Sutter in een 3taks thriller van formaat.  

Davy Spalpaert volgt zo Lucien Steenhout op als Kampioen van de C kaarten. Proficiat!

Uitslagen:

Kwartfinale

Gustaaf Ponnet vs Johny De Sutter 4-5,5-1, 5-4

Peter De Sutter vs Patrick Noël 5-4, 5-4

Robin De Sutter vs Willem Noël 5-3, 3-5, 2-5

Davy Stalpaert vs Gert-Jan Rasschaert 5-ff, 5-ff

Halve Finale

Gustaaf Ponnet vs Peter De Sutter 3-5, 5-1, 3-5

Willem Noël vs Davy Stalpaert 3-5, 4-5

Finale

Peter De Sutter vs Davy Stalpaert 5-4, 3-5, 4-5