Wat al een tijdje in de lucht hing is sinds dit weekend ook werkelijkheid geworden! Vader Tony Backx en zoon Yani Backx verpletteren alle tegenstand in de Sparrenhof biljartcompetitie. Terwijl Yani al van bij de start van de competitie als een jonge op hol geslagen hengst door de B reeks denderde, liet Tony geduldig de tegenstand in de A reeks zichzelf maand na maand de das omdoen. In alle glans der schoonheid eindigen deze twee klasbakken, een maand voor het einde van de competitie, eenzaam en alleen op het hoogste schavot. Kan het nog mooier zijn? ... zo vader, zo zoon...

Ondanks dat onze A en B kampioen reeds gekend is, blijft het nog steeds spannend in het klassement tot op de laatste speeldag. In de B reeks wordt er nog een mooie strijd gestreden voor de overige podiumplaatsen ( en het ticket naar de A reeks ). Zowel Robin De Sutter, Frederik Janssens, Kris De Moor als Dirk Van De Vyver maken daar nog de theoretische kans! 

In de A reeks heeft Ronny Bambust na een dubbele winst tegen David Noens en Jurgen De Pauw de stijd om de degradatie een nieuwe wending gegeven! Op de laatste speeldag zullen nu Kim Roggeman en Willem Noël in een onderling duel moeten gaan uitmaken wie zal degraderen naar de B reeks! 

Een dikke proficiat vanwege het bestuur aan onze kampioenen Tony en Yani Backx!

Ook dit jaar zoeken we de beste speler binnen zijn letterwaarde om in de bloemetjes te zetten op onze jaarlijkse souper.

Zoals eerder aangekondigd, zullen er dit jaar geen 4, maar 3 kampioenschappen gespeeld worden. In het weekend van 17 & 18 februari 2017 zoeken we de kampioen in de C en B kaarten. Op zaterdag 20 mei 2017 wordt het kampioenschap van de hoogste reeks afgewerkt.

Om er een gezellige avond van te maken, zal onze allerliefste Linda jullie opnieuw verwennen met een borrelhapje.

Hopend op jullie talrijke opkomst, BC De Sparrenhofvrienden


lwk2017

Zie hier de letterwaarden voor het nieuwe seizoen. De data van de kampioenschappen zullen in september bekend gemaakt worden. 

Na een heroïsch kermistoernooi met een loodzwaar parcours, klopte een ijzersterke David Noens alle toppers die zijn weg naar de overwinning versperden. Hij bleek na een lange avond de beste van maar liefst 26 spelers! Danny Backx werd verdienstelijk 2de.

Uitslagen:

Voorronde

David Noens 5-3 Tony Backx

Lucien Steenhout 4-5 Yani Backx

Patrick Noël 3-5 David Stalpaert

Gert-Jan Rasschaert 1-5 Eric Neetens

Franky Coppens 5-3 Yens Huion

Kenneth Goossens 5-4 Kris De Moor

Dirk Van Der Heyden 5-3 Paul Kieckens

Eric Temmerman 4-5 Dimitri Lievens

Kristof Bogaert 3-5 Roger Van Wassenhove

Robin De Sutter 5-4 Johny De Sutter

Rechtstreeks geplaatst: Frederik Janssens, Koen Van Wassenhove, Mark De Strooper, Bart De Mil, Werner Baeyens en Danny Backx

Achtste finale

David Noens 5-4 Yani Backx

David Stalpaert 5-0 Eric Neetens

Franky Coppens 0-5 Kenneth Goossens

Dirk Van Der Heyden 5-4 Dimitri Lievens

Roger Van Wassenhove 0-5 Frederik Janssens

Koen Van Wassenhove 5-1 Mark De Strooper

Bart De Mil 2-5 Robin De Sutter

Werner Baeyens 2-5 Danny Backx

Kwartfinale

David Noens 5-1 David Stalpaert

Kenneth Goossens 2-5 Dirk Van Der Heyden

Frederik Janssens 0-5 Koen Van Wassenhove

Robin De Sutter 2-5 Danny Backx

Halve finale

David Noens 5-3 Dirk Van Der Heyden

Koen Van Wassenhove 4-5 Danny Backx

Finale

tak 1: David Noens 2-5 Danny Backx

tak 2: David Noens 5-1 Danny Backx

tak 3: David Noens 5-3 Danny Backx

Bekerwinnaar: David Noens!

Al vanaf het begin van het seizoen werd duidelijk dat de titelstrijd er eentje ging worden tussen David Stalpaert, Dirk Van Der Heyden en Kristof Bogaert. Een volledig seizoen zijn zij samen niet uit de top 3 van het klassement geweest en staken zij boven de rest uit. Het was echter op de laatste matchen wachten om te weten in welke volgorde zij het podium gingen bekleden.


Uiteindelijk wist Kristof Bogaert het laken naar zich toe te trekken. 6 jaar na zijn eerste titel en na jaren van podiumplaatsen verzamelen, pakt hij eindelijk nog eens de kampioenentitel in de hoogste reeks van onze biljartclub! Proficiat!


Het werd dit jaar niet alleen spannend aan de top van het klassement. Ook onderaan de ranking werd het een thriller om duimen en vingers van af te likken! Tot op de laatste speeldag waren er nog steeds 6 spelers niet zeker van behoud. Uiteindelijk bleven 3 spelers over met hetzelfde aantal punten. Jammer genoeg voor hem, heeft Lucien Steenhout het slechtste ballensaldo van de 3, waardoor hij volgend jaar zal moeten aantreden in de B reeks.


Het volledige podium voor dit jaar:


Kampioen: Kristof Bogaert

Vice-Kampioen: Dirk Van Der Heyden

3e plaats: David Stalpaert


Zakt naar de B reeks: Lucien Steenhout

Het volledige klassement vind je HIER