Op de jaarlijkse vergadering waarop het bestuur het voorbije seizoen evalueert, is er besloten om het regmelent van de Sparrenhof biljartcompetitie aan te passen op 4 punten. Hieronder de wijzigingen op een rijtje. Het volledige up-to-date reglement kan je HIER vinden. 

 

1: Een speler wordt bij een 5e maal forfait door 'vergeten' enkel geschrapt uit het klassement. ( en niet meer uit de ledenlijst )

 

2: Letterwaarde D wordt geschrapt. De officiële letterwaarden vanaf het seizoen 2016-2016 zijn A, B, C en NA. ( de percentages die gelden voor de toekenning van de letterwaarde kan je vinden in het reglement  )


3: Een match kan naast vervroegd gespeeld, ook terug uitgesteld gespeeld worden met een maximum van drie speelavonden per seizoen. ( Hoe je dit moet doen kan je lezen in het reglement )
Jouw matchen van de uitgestelde speeldag moeten wel gespeeld zijn vóór aanvang van je volgende speelavond op de kalender.

 

4: Bij het opmaken van de ranking gelden enkel nog de volgende waardemeters in deze volgorde: Gewonnen matchen, matchen gelijk, Saldo ( gemaakte ballen - tegen gescoorde ballen )
Wanneer er na bovenstaande waardemeters een ex aequo is in de eindstand op plaats 1,2,3, voorlaatste plaats ( enkel A reeks ) of laatste plaats, beslist een testmatch gewonnen in 2 takken over de uiteindelijke plaats in de eindranking.