RODENBACH

Om de zomer goed te starten, hebben wij een nieuw biertje op't vat gestoken! Rodenbach is een ideaal lekker fris bier om de dorst te lessen tijdens de zomermaanden!

 

Brouwerij Rodenbach ( Deel van de Palm Breweries ) rodenbach-logo

Rodenbach is een Vlaams Rood-Bruin Bier, Erkend Streekproduct van 5,2 Vol. % Alc.

Rodenbach doorloopt twee gistingfasen vooraleer het zijn zacht-zure smaak verkrijgt. De eerste gistingsfase is uniek, omdat hoge gisten er samenleven met melkzuurflora: de zogenaamd gemengde gisting. Maar pas na het rijpen in de eikenhouten vaten verkrijgt Rodenbach het fruitige boeket dat geen enkel bier benadert. 

rodenDe eikenhouten vaten zijn cruciaal in het proces. De kuiper van de brouwerij vervaardigt elk vat nog precies zoals in 1821. Enkel het mooiste hout zonder knoest of kwast komt ervoor in aanmerking. Er komt geen spijker of schroef aan te pas. Om de kuip waterdicht (of beter: bierdicht) te maken, stopt de kuiper riet tussen de duigen. Enkel de vastgeklonken ijzeren vatringen houden het vat bij elkaar. 

Een Rodenbach wordt best uitgedronken wanneer die 6-8°C koud is. Bij een Rodenbach van't Vat bent u dan ook steeds zeker van de perfecte graden om dit smakelijk biertje te nuttigen.
Kom zeker eens langs om dit prachig Vlaams erfgoed te proeven!
Gezondheid!